Kære medlemmer

Som I ved, arbejdes der hårdt på at vores greens bliver både hurtigere og blødere. Greenklipperen er nu sat ned til 2,6mm som er det absolut laveste den kan klippe. Så det eneste vi kan gøre nu, for at få dem en anelse hurtigere, er at fjerne græs materiale. Det gør vi, som tidligere nævnt, ved at vertikal skære og derved fjerne de vandret groende græsstrå. Ligeledes kommer vi sand på greens efter vertikalskæring for at tvinge græsset til at gro lodret. Ligeledes bliver greens tromlet én til to gange om ugen.

Ved at klippe greens 2,6mm stresser vi græsset, så der skal jo også kæles lidt for dem. I den forbindelse, blev der kørt jern, mangan og afspændingsmiddel på dem i går Tirsdag. Jern gør greens grønnere og er svampehæmmende, Mangan styrker græsset og afspændingsmiddel gør at græsset holder bedre på fugten, samt at bolden ruller hurtigere (der er en lang forklaring på hvorfor det). Så inden for et par dage, skulle vi se tydelige resultater på dette tiltag.

Vi har, som I ved, drøftet muligheden for at “proppe” greens. Ud over at det ikke er hensigtsmæssigt for spille oplevelsen, kan vi også risikere at greens ganske enkelt  tørrer ud, hvis vi får en tør periode. Vi ser i Juli måned, om den bliver våd eller tør og ellers propper vi til efteråret og til foråret.

Vores green ruller nu mellem 8,5-9,0 stepmeter! Det kan mærkes.

Vores Greenkeepers har også gang i en masse andre ting. I går, Tirsdag, blev der revet op i vinterskaderne, som følge af oversvømmelser, på hul 9, 10, 11, 17 og 18. Rundt om de værste skader, særligt på 9. hul, bliver der markeret “Ground under repair”. 12. tee er under reparation i form af opretning. For at teestedet gerne skal være anvendeligt i højsæsonen, tager det lidt tid, da vi ikke kan gå så hårdt til værks. Herrernes 17. tee er der også blevet repareret lidt på med rullegræs, som følge af vinterskader.

Der er lavet en sti igennem roughen mellem 12. fairway og 16. green. Denne sti fører hen til det lille område, hvor I kan booke gratis bivuak overnatning igennem Golfbox. Overnatningsområdet er blevet rettet op med jord, så det er plant der, hvor bivuakkerne skal stå. Derfor er der lidt traktorspor igennem roughen ved 12. fairway, men det retter sig hurtigt igen. Der er et par sidste småting vi skal have på plads, inden bookings muligheden går “Live”. Vi antager at vi når det inden weekenden. Der kommer et separat nyhedsbrev og instruktioner omkring dette. Der er en håndfuld af vores Ungdomsspillere, der har meldt sig klar på at slå bivuakkerne op, mod en mindre betaling, hvis man ønsker at få dette gjort, men som sagt, mere info følger.

D. 4. Juli kl. 13:45 har vi arrangeret “Mød din Greenkeeper” på Greenkeeper gården. Her vil Søren præsenterer vores maskinpark, de værktøjer der arbejdes med, for at optimerer vores dejlige bane. Forklaring om, hvad er “Stepmeter” og hvordan man måler dette. Forklaring om de forskellige jordtyper vi bruger, og hvorfor. En lille rundvisning på gården og en masse andre spændende ting. Dette vil kunne give dig en rigtig god mulighed for, at få indsigt i den daglige drift og vedligehold af en golfbane. Hvem ved, måske kan du lære hvordan du kan behandle din græsplæne for at den bliver jævn, grøn og tæt.

Kontakt mig meget gerne på e-mail, hvis du har konstruktive bemærkninger eller idéer til vores bane.

Med venlig hilsen

Henrik Baltz Nielsen.